1.1.0001

Talossamme on tavallinen Fresh-seinäventtiili, mutta talon ulkopuolella on kova liikenne, jonka melu tulee sisään venttiilistä. Voinko helposti vaihtaa venttiilin ääntä vaimentavaan dB-venttiiliin?

On tärkeää huomioida, että mikäli olemassa olevaan läpivientiaukkoon vaihdetaan ääntä vaimentava kanava tai nykyisen kanavan sisään asennetaan ääntä vaimentavaa materiaalia, korvausilman määrä pienenee huomattavasti. Materiaalin paksuus pitää olla mielellään 20 mm, jotta se olisi tarpeeksi tehokas. Jos rakennuksessa on koneellinen poistoilmapuhallin tai huippuimuri, se ottaa tarvittavan korvausilman aina jostakin - ellei venttiileistä suodatettuna, niin sitten talon rakenteista, lattianrajasta tai ovenraosta. Rakenteista tuleva ilma on hyvin epäterveellistä sekä rakennukselle että sen asukkaille, sillä ilman mikrobipitoisuus on yleensä korkea.

Vaihtoehtona on nykyisen läpivientiaukon suurentaminen ja kanavan vaihtaminen dB-kanavaan, jolloin ilmamäärä ei välttämättä pienenisi. Ääntä vaimentavat venttiilit ja muut tarvikkeet löytää parhaiten sivuiltamme kirjoittamalla hakusanan 'dB' etsi-kenttään. 

Fresh-venttiileihin on myös saatavissa ulkoseinään säleikön päälle asennettava tehokas ääniloukku, kysy siitä lisätietoja osoitteestamme info@volutiongroup.fi.