1.1.0001

Talvella, kun ulkona on useita asteita pakkasta, huomaan kondensaatiota ja jäätymistä seinäventtiileissäni. Mistä se johtuu ja miten voin korjata asian?

Kannattaa jo asennusvaiheessa asentaa venttiilin kanava aavistuksen verran viettämään ulospäin, jolloin kanavaan mahdollisesti tiivistynyt kosteus valuu mielummin ulospäin kuin sisätiloihin. Kanavan päät kannattaa myös lämpöeristää/tiivistää siten, että kylmä ilma ei pääse kanavan ulkopinnalle.

Talvella, kun ulkona on miinusasteita, seinäventtiilien kanavan sisällä saattaa esiintyä tiivistymistä/jäätä. Syynä on se, että lämmin sisäilma tiivistyy kylmää pintaa vasten. Mitä kosteampaa ilma on, sitä enemmän vettä tiivistyy. Tämä on kuitenkin hyvin epätavallista ja voi esiintyä esimerkiksi silloin, jos talossa on epätavallisen paljon kosteutta (suihku avoimella ovella, akvaariot, isompi pyykinpesu). Riittämätön ilmanvaihto on siis yleisin syy. Kondensoitumisen/jään muodostumisen välttämiseksi venttiilien on oltava auki ja poistoilman riittävää. Fresh seinäventtiilien sisäosan (osa joka näkyy huoneen seinällä) kannen sisäpuolella on kondensaatioeriste, joka tehokkaasti hillitsee kosteuden tiivistymistä sisäosaan.