Pidä märkätilat raikkaana poistoilmapuhaltimilla

Kylpyhuoneissa ja muissa märissä tiloissa tarvitaan hyvää ilmanvaihtoa kosteusvaurioiden välttämiseksi. Etkö ole varma, mikä tuuletin sopii parhaiten tarpeisiisi? Opastamme sinut parhaaseen ratkaisuun.

Hyvällä ilmanvaihdolla saat hyvän sisäilman märkätiloihinkin. Varmista, että saat raikasta ilmaa kotiisi asentamalla korvausilmaventtiilit nk. puhtaisiin tiloihin (esim. makuuhuoneet ja olohuone) ja tarkista, että ilma pääsee kiertämään huoneiden välillä. Sitten sinun tulee asentaa koneellinen poistoilmapuhallin kylpyhuoneisiin ja vessoihin, puhallin poistaa kostean ilman nopeasti ja tehokkaasti - joko tuuletuskanavan kautta tai puhaltamalla suoraan ulos.

Kylpyhuonepuhaltimet

Talossa, jossa on painovoimainen ilmanvaihto, joudutaan ilmanvaihtoa usein tehostamaan poistoilmapuhaltimilla. Ne asennetaan kosteisiin tiloihin, kuten kylpyhuone, pesuhuone ja vessa. Näihin tiloihin kannattaa harkita puhallinta, jossa on kosteustunnistin. Freshin kylpyhuonepuhaltimet estävät tehokkaasti kylpyhuoneen ja muiden kosteiden tilojen kosteusongelmat.

Asennusvinkit

• Älä koskaan asenna kanavaan, joka on jo käytössä toisella puhaltimella.
• Käytä sähköasennukseen aina valtuutettua asentajaa.
• Asennettaessa ulkoseinään (ei kattoon) suosittelemme aina takavedonestintä.
• Käytä peitelevyä, jos asennusaukko on liian suuri.

4182_dd854b23.jpg
Kylpyhuonepuhaltimen sijainti.

Kanavapuhaltimet

Joissakin tapauksissa poistoilmapuhaltimen asentaminen ei ole mahdollista. Silloin voi olla tarpeen asentaa ilmanvaihtokanava, joka johtaa ilmaa kylpyhuoneesta tai muusta märkätilasta ulos. Freshillä on puhaltimia myös kanavan sisään asennettavaksi. Kanavapuhaltimen avulla voit tehostaa poistoilman virtausta märkätiloista ja siten parantaa kotisi sisäilman laatua.

Asennusvinkit

• Äänenvaimennus ennen kanavapuhallinta ja sen jälkeen, tai jokaisessa tulo- ja poistoilmaventtiilissä.
• Eristä kanavat kylmissä tiloissa aina hyvin kondensoitumisen välttämiseksi.