Siirrä lämmin ilma huoneesta toiseen

Onko keittiössä tai makuuhuoneissa liian lämmin? Liian kylmä olohuoneessa tai muissa huoneissa? Ongelma on yleisempi kuin luulet. Liian monissa talouksissa kuluu tarpeettoman paljon rahaa energiakustannuksiin - sekä lämmitykseen että jäähdytykseen. Mutta on olemassa ratkaisu, joka ei vaadi suurta sijoitusta eikä ole erityisen vaikeaa tehdä itse.

Tulo- ja poistoilmasta puhutaan kyllä, mutta joskus unohtuu tärkeä huoneiden välillä liikkuva ilma. Jos ilma ei pääse liikkumaan huoneiden välillä, ilmanvaihto ei toimi. Se voi joskus olla syy huonoon sisäilmaan, vaikka korvausilmaventtiilit ja kylpyhuonepuhaltimet on asennettukin. Usein huoneiden välisten lämpötilaerojen ongelmat ratkaistaan asentamalla kanavapuhaltimet tai siirtoilmalaitteet.

Lämpimän ilman siirtäminen huoneesta toiseen

Yhä useammat asentavat takan tai ilmalämpöpumpun täydentämään muuta lämmitystä. Ongelmana on, että lämpö pysyy usein vain yhdessä huoneessa. Ratkaisuna voi olla ns. siirtoilmalaitteen asennus, joka auttaa jakamaan ylimääräisen lämmön vierekkäisiin huoneisiin.

4185_256b0946.png

 

 


Ylimääräisen lämmön siirtäminen

Aina kyse ei ole jäähdytyksen tai lämmön lisäämistarpeesta, vaan lämmön jakamisesta paremmalla tavalla. Parempi ilmanvaihto on vain yksi tapa saada enemmän irti lämmitysjärjestelmästä.

4237_8a90cbf9.pngSiirtämällä lämpöä useiden huoneiden välillä, tasoitat lämpötilaerot ja saat mukavamman sisäilman koko taloon.

Asentamalla minkä tahansa Freshin siirtoilmalaitteen tai kanavapuhaltimen voit hyödyntää talon lämpöä, ennen kuin ilma poistetaan ja korvataan uudella raikkaalla ilmalla. Tällä tavalla voit hyödyntää jopa 70% lämmöstä. Valitse yllä olevista tuotteista se, joka parhaiten vastaa tarpeitasi, ja lue lisää kuinka voit säästää rahaa ja samalla parantaa sisäilmaa.

4186_8a90cbf9.png

Ilman vaihtuminen hyvin ilmastoidussa asunnossa.

Asennusvinkit

• Käytä ilmanvaihtokanavia ja kanavapuhaltimia, jos haluat siirtää lämpöä USEIDEN huoneiden välillä.

• Äänenvaimennus ennen kanavapuhallinta ja sen jälkeen, tai jokaisessa tulo- ja poistoilmaventtiilissä.

• Eristä kanavat kylmissä tiloissa aina hyvin kondensoitumisen välttämiseksi.